Een belangrijk onderdeel van elk huis is de vloer. De vloer bepaald in grote mate de uitstraling. Er zijn diverse soorten vloeren beschikbaar. Van houten parketvloeren tot laminaat, van vloerbedekking tot tegelvloer. Ook in het bedrijfsleven zijn vloeren bepalend. Vaak niet alleen qua uiterlijk, maar ook uit functioneel oogpunt. Zo dienen vloeren die worden gebruikt slijtbestendig te zijn. Met name als de vloer veel te voorduren heeft. Vaak valt de keuze dan op een combinatie van uiterlijk en functionaliteit. In andere takken van industrie, zoals het hotelwezen, zijn vloeren bedoeld om een luxe uitsraling te geven. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van zowel slijtvaste materialen als materialen die oogstrelend zijn. Hierbij kom je snel uit bij een tegelvloer.   

Tegelhandel met budgetprijzen

Tegelvloeren zijn in bijna onbeperkte combinaties te verkrijgen bij de tegelhandel. Het ligt maar net aan het doel van de vloer, waardoor de keuze van het materiaal wordt bepaald. Wanneer men op zoek is naar een budget vloer, zijn er diverse soorten goedkope baktegels verkrijgbaar in zowel verschillende maten als kleuren. Ook kan men ervoor kiezen om tegels te combineren, om het geheel wat interessanter te laten ogen. Zo kan bijvoorbeeld het grootste deel van de vloer bestaan uit witte tegels, afgewisseld met enkele zwarte tegels. Hierdoor krijgt de vloer wat meer uitstraling en wordt hij minder eentonig. 

Kwalitatieve tegelsoorten

Naast de eerder genoemde budgetoplossing, is er ook een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardige tegels verkrijgbaar. Zo zijn er diverse soorten natuursteen beschikbaar. Natuursteen is erg sterk en slijtvast. Daarnaast heeft natuursteen vele soorten en kleuren. Hierdoor kunnen kwaliteit, slijtvastheid en uiterlijk met elkaar worden gecombineerd. Ook in steeds meer badkamers wordt er gekozen voor deze tegels van natuursteen. In tegenstelling tot de tradionele badkamertegel, is de tegel van natuursteen groter en langer van vorm. Dit brengt voor het oog meer rust en het heeft hiernaast een exclusieve uitstraling.   

Tegelhandel voor alle soorten

De meeste tegehandels zoals Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair beschikken over een ruim assortiment tegels. Uiteenlopend van de eerder genoemde budgetvarianten tot aan de exlusieve soorten. Bij de tegelhandel kun je de meeste soorten met eigen ogen bekijken in de showroom. Ook is het mogelijk om van je favoriete tegels een voorbeeld mee te krijgen naar huis. Zo kun je kijken hoe de kleur sn het materiaal van de tegel matcht met je meubilair of bijvoorbeeld je keuken. Op deze manier is het makkelijker om een weloverwogen en goede keuze te maken. Ook kun je voor onderhoud van je tegelvloer vaak bij de tegelhandel terecht. Zij verschijnen dan periodiek bij je thuis, met specialistische apparatuur om je vloer weer klaar te maken voor een nieuwe periode.

Delen